nedjelja, 9. studenoga 2014.

THE HUNGER GAMES



Hunger Games (Igre Gladi) akcijska drama koju je režirao Gary Ross, a glavni glumci su Jennifer LawrenceJosh HutchersonLiam Hemsworth , Donald Sutherland Woody Harrelson a triologiju je napisala Suzanne Collins. Zemlja Panem nasumično izabire jednog dječaka i djevojku između 12 i 18 godina iz svakog od 12 okruga (13. je propao jer se pokusao oduprijeti snazi kaptola) da riskiraju živote u Igrama gladi. Igre gladi su nemilosrdne igre  u kojima svaki natjecatelj, ili posvećenik, pokušava ubiti ostale dok samo jedan ne preživi. Pobjednik osvaja čast, darove i dovoljno hrane da se ne mora više nikad brinuti za svoju siromašnu prošlost. igre gladi su izumljene samo da bi zabavljale građane kaptola koji su se izvukli života u okruzima novcem.u filmu se radi o (okrug 12 najsiromasniji okrug)  Katniss Everdeen (ona se dobrotvorno javila da spasi izabranu sestru) i o Peeti Mellarku  koji su izabrani za igre gladi. SPOILER ALLERT (za rijetke koji nisu gledali film)  usto su i pobjednici igara. ovaj mi je film najdraži jer ima razne zaplete i rasplete malo ubijanja a i cudne ljubavi.jako je zanimljiv i zabavan.po meni je 2. dio bolji jer je napetije . NEMOGU CEKAT VISE ZA TRECI I DRUGI DIO TRECEG DJELA. mslm nek malo pozure vise spori su.

utorak, 4. studenoga 2014.

BILL GATES



William Henry "Bill" Gates je rođen u Seattleu28. listopada 1955.On je druga najbogatija osoba na svije tu provjereno 13. veljače 2009.Direktor Microsofta , softverske tvrtke koju je pokrenuo sa Paulom Allenom. Tijekom svoje karijere u Microsoftu, Gates je bio izvršni direktor i šef softverske arhitekture.Također je autor ili koautor nekoliko knjiga. Gates je jedan od najpoznatijih poduzetnika u revoluciji računalstva. U kasnijim godinama karijere, Gates je donirao mnogo novca raznim humanitarnim organizacijama.Gates je rođen u SeattleuWashingtonu. Otac mu je William H. Gates, st., a majka Mary Maxwell Gates. ima jednu stariju sestru Kristi , i jednu mlađu sestru Libby.Bill Gates živi u SAD-u. Vlasnik je 11 vila u kojima živi. Oženjen je i ima troje dijece. Ime žene mu je Melinda Gates a dijece  Rory John Gates, Jennifer Katharine Gates, Phoebe Adele Gates. Dobio je Nacionalnu medalju tehnologije,Nagradu Mary Woodard Lasker za javnu službu i Nagradu Satellite za posebno dostignuće za izniman doprinos novim zabavnim medijima.

ŽELIO BIH POSTATI...

ŽELIO BIH POSTATI...

Nema mnogo ljudi koji bi htjeli bit isto što i ja. Zapravo imam 2 različite stvari za što bih želio biti. Ali reći ću vam samo jednu od njih. Želio bi biti gaming youtuber, mislim snimat video kako igraš igrice i zabavljaš se i sam preko par klikova objavit na internet i čekat da ti google ponudi posao to je zakon.I onda kad ti ponudi posao opet igraš igrice snimaš i objaviš...... samo tu je jedan mali problem. Za to trebam imati jako dobro gamersko računalo (mislim igrao bi nešto jače od minecrafta). TAKVA RACUNALA SU SKUPA. Zato jer radi više zahtjevnih procesa odjednom . Evo ako spojim 2 ova računala na kojima sad pišem bilo bi kolko-tolko dovoljno. Ali ok skrenuo sam s teme. Ja zapravo nemam uzora za to, ali pošto pise da ga trebam napisat i zasto, probat čcu se sjetit nekoga.
 20 MINUTA KASNIJE. Evo moj uzor je ajmo rec PewDiePie on radi kao youtuber snimajuci mnoštvo videa. Na dan objavi po 2 videa od 30 min (rijetko) a više snima po 20 ili 10 ponekad.I tako zarađuje, putuje po svijetu zahvaljujuci tome nalazi se s drugim gamerima i odlazi na razna gamerska odrzavanja. i to je to, mslm nije puno al trebalo bi bit dovoljno rečenica. I znam da mi želja nije baš neka ali šta ces svatko sljedi svoje srce. 

MOJI HOBIJI



PLIVANJE
Plivanje je rekreativna aktivnost ali i natjecateljski šport. Plivanje je vrlo zdrava aktivnost, ako plivač ne procijeni dobro svoju vještinu i pripremljenost te ne uvaži uvjete na vodi postoji stalna opasnost od utapljanja, te su stoga nužne mjere opreza. Dok covjek pliva koristi 98% misica svoga tijela i razvija ih.Plivanje pomaže kralježnici.
  stilovi plivanja 
    •   1. slobodni stil 
    •    2. kraul 
    •   3. leđni stil 
    •   4. prsni stil 
    •   5. leptir ili delfin 


    • ORIJENTACIJSKO TRCANJE
    • Orijentacijsko trčanje je smišljeno kretanje po nepoznatom terenu s osnovnim ciljem da se uz pomoć karte i kompasa osoba orijentira i pronađe unaprijed određene kontrolne točke ucrtane na karti u što kraćem vremenu.Natjecateljska zemljišta su šume,gradovi,parkovi,itd...
    • Ako tražite šport koji zahtijeva spregu uma i tijela, orijentacijsko trčanje je savršeno za vas. Mnogi početnici uživaju trčeći ili „održavajući kondiciju”, ali smatraju da je dosadno trčati ukrug ili pokraj autoceste... zato trcimo na vise razlicitih zemljistia.

--------> PRIMJER JEDNE ORIJENTACIJSKE KARTE












  • ja volim ove svoje hobije jer plivanje osvjezava i volim kupanje i vodu a orjentacijsko trcanje nije samo za obicno trcenje nego vise pomaze pamet.